Неизмерна благодарност Радио "Источнику", вероучитељима и Канцеларији за верску наставу Епархије ваљевске, и Телевизији "Храм"

Поставио Smesko i Cvrckovi на дан

 

У овим данима искушења током е-наставе (како за ученике тако и за професоре) - неизмерну благодарност бих за омогућавање видео материјала погодног за средњошколце а који се уклапа у Наставни план и програм за предмет "Верска настава - Православни катихизис" упутио пре свега на 2 "адресе":

1. Радио Источнику (радио Епархије ваљевске), вероучитељима и Канцеларији за верску наставу Епархије ваљевске
2. Телевизији Храм


 
1. Радио Источник у сарадњи са вероучитељима и Канцеларијом за верску наставу Епархије ваљевске - ме је буквално васкрсао ове седмице када сам пре неки дан Слава Богу "случајно" открио њихов ЈуТјуб канал: https://www.youtube.com/user/TheTribina/videos !
Зашто без икаквог преувеличавања кажем да су ме васкрсли!?
И поред силне квалитетне Јутјуб видео понуде било је стварно захтевно ем пронаћи ем уклопити пронађене снимке у Наставни план и програм за Верску наставу (а шта се од нас тражи и током ове ванредне наставе) и одговарајући узраст! Најлакше би било написати лекцију, али нажалост након прве заједничке лекције схватих да су за многе дуге текстуалне лекције (поготово када их прегледају преко малих мобилних екрана!) пренапорене. :-/ Тако да се максимално трудих да их заменим видео снимцма, а као што поменух - то није било уопште лако. :-/
Ово не говорим да бих сад кукао (или пак величао свој досадашњи рад) - него желим само да истакнем значај појаве видео лекција које прате Наставни план и програм и фокусирани су на тачно одређен разред и узраст средњошколаца!!
Легенде - свака Вам част на злата вредном пројекту и на спасење Вам био огроман труд! :-)


2. Телевизија Храм - ме је од самог старта спасавала у раду својом пребогатом ризницом (Јутјуб канал: https://www.youtube.com/channel/UCXnRkfjybyv7931skQWumDQ/videos ) високо квалитетних видео снимака и сјајним илустрацијама које су додатно помагале ученицима да се осети прича, повеже теорија и пракса у описима одређених детаља у оквиру неке теме, ...! Где год могу (и нађем их прилагођене за средњошколском узрасту) њихове материјале стварно радо користим!
Посебно су ми значиле рецимо ове њихове ЈуТјуб плејлисте:
а) "Православна веронаука"
б) "Веронаука у кући"
в) "Вероучитељ" (лекције по Наставном плану и програму за Верску наставу за ОШ)
г) "Хришћански траг"
д) "Верске недоумице"
и друге.
Тако да бисер ризница само таква! :-)

 

Да не дужим (јер просто ко није био у нашој кожи то не може ни да препозна) - само молитвена од срца благодарност!

Свима Вам Господ неизмерном Својом Љубављу узвратио на љубав и дарове које сте нам дали свима - те Господ благословио и Вас и Ваше ближње и Ваш даљи рад!
Амин. Дао Бог!

 

Неизмерно Вам свима од срца хвала и Спаси Бог! :-)

"Е-профа Смешко" :-)