[АРХИВА] [Четврти разред] 7. е-час (4.-10.мај 2020.): "Делинквенција и вршњачко насиље"

Поставио Smesko i Cvrckovi на дан

 

(Седми е-час током ванредног стања, планиран за обраду у свим четвртим разредима (4/1+2, 4/3, 4/4+5 и 4/6+7) током периода:
4. - 10. мај 2020.)


 

 

Задаци за овај час
 

За овај час имате задатак да одгледате видео лекцију коју нам по плану и програму омогућише Радио Источник и вероучитељи Епархије ваљевске (којима свима дугујемо неизмерну захвалност на њиховом злата вредном труду у овим ванредним условима!), те да ми потом у мејлу пошаљете одговоре на постављена питања (дата овде испод снимка).

 

Радио Источник и вероучитељи Епархије ваљевске:
„Верска настава за 4. разред СШ - Делинквенција и вршњачко насиље“  (18:28 мин)


Видео:

(Директан линк за комотнији преглед видеа: https://www.youtube.com/watch?v=cVCi34WsY1s )

 

 

/*** Питања уз одгледану ТВ лекцију:

1) У ком основном окружењу човек треба да крене да се формира као онај који ће да се одупире изазовима делинквентног понашања и насиља?

2) Да ли неко ко је кренуо путем делинквентног понашања може и да се поправи?

3) Шта Христос говори Својим апостолима - по чему ће људи познати да су Његови ученици? (Христов цитат који свештеник даје у предавању.)

4) Које су 2 највеће заповести Господње (које обухватају у себи и оних 10 Божијих заповести)?

5) Чиме се дубински зло може једино победити и да ли је решење одговорити злом на зло (увредом на нанесену нам увреду, насиљем на претрпљено насиље,…)?

6) Коју нама тако тешку а за међуљудске односе тако лековиту реч свештиник наводи у предвању?

7) Које најсилније самопреиспитивање у нашим односима према ближњима нам Христос даје (кратак Христов цитат који свештеник током и на крају предавања више пута наводи)?

 

/*** Необавезно питање за додатни рад:

8) Шта би ти навео/навела о делинквенцији и вршњачком насиљу у окружењу (ближем или ширем) као неки свој коментар, одн. виђење ове проблематике из твог угла?

 

 

  ----------------------------------------------------

/*** Напомене:

1) За било каква питња, проблеме у раду, нејасноће, непознате  речи и сл. - увек ме можете контактирати на мој мејл који сте добили!
2) Ако неко има неких специфичних техничких проблема, тј. компликација да ме контактира мејлом - ако му је лакше - одговоре ми може послати и директно овде преко сајта на овом линку:
https://www.cvrckovi.smeskowebdizajn.com/contact
(приликом контакта преко тог формулара на сајту битно је само да унесете своју мејл адресу коју сте дали разредним старешинама као ваш контакт током е-наставе како бих вам преко ње могао одговорити).
Но, то је предлог баш ако имате специфичне проблеме (не може човек више ни све да похвата колико различитих специфичних проблема свако од вас/нас има у овој е-настави :-/ ), а и даље је препорука комуникација директно преко мејла.