[АРХИВА] [Четврти разред] 9. е-час (18-24.мај 2020.): "Тачно изложење православне вере"

Поставио Smesko i Cvrckovi на дан

 

(Девети е-час током ванредног стања, планиран за обраду у свим четвртим разредима (4/1+2, 4/3, 4/4+5 и 4/6+7) током периода:
18. - 24. мај 2020.)

 

 

Задаци за овај час
 

За овај час имате задатак да одгледате видео лекцију коју нам по плану и програму омогућише Радио Источник и вероучитељи Епархије ваљевске (којима свима дугујемо неизмерну захвалност на њиховом злата вредном труду у овим ванредним условима!), те да ми потом у мејлу пошаљете одговоре на постављена питања (дата овде испод снимка).

 

Радио Источник и вероучитељи Епархије ваљевске:
„Верска настава за 4. разред СШ - Тачно изложење православне вере“  (22:53 мин)


Видео:

(Директан линк за комотнији преглед видеа: https://www.youtube.com/watch?v=5Xhm1M04zLc )

 

 

/*** Питања уз одгледану ТВ лекцију:


1. Шта је Символ вере?

2. Шта су то јереси („јерес“ у једнини)?

3. Ко је сазвао Први васељенски сабор?

4. Које године и у ком граду је одржан Први васељенски сабор, а у ком Други васељенски сабор?

5. Који догађај је темељ наше вере у живот будућег века, тј. у вечни живот у Царству Небеском? (Тј. на основу ког догађаја ми хришћани првенствено верујемо да вечни живот постоји?)

 

 

/*** Додатна напомена:


После силних часова на којима смо овај „Символ вере“ говорили - била би брука да се после свега из средње школе изађе без да се научила ова молитва - као елементарног подсетника како ми то у Бога као православни хришћани верујемо, па молба/позив оним појединцима који је до сада још нису научили - да се ова молитва научи.

 

 

 

  ----------------------------------------------------

/*** Напомене:

1) За било каква питња, проблеме у раду, нејасноће, непознате  речи и сл. - увек ме можете контактирати на мој мејл који сте добили!
2) Ако неко има неких специфичних техничких проблема, тј. компликација да ме контактира мејлом - ако му је лакше - одговоре ми може послати и директно овде преко сајта на овом линку:
https://www.cvrckovi.smeskowebdizajn.com/contact
(приликом контакта преко тог формулара на сајту битно је само да унесете своју мејл адресу коју сте дали разредним старешинама као ваш контакт током е-наставе како бих вам преко ње могао одговорити).
Но, то је предлог баш ако имате специфичне проблеме (не може човек више ни све да похвата колико различитих специфичних проблема свако од вас/нас има у овој е-настави :-/ ), а и даље је препорука комуникација директно преко мејла.