Са отварања и о покретању "Цврчковског сајта" :-) [18.mart 2020.]

Поставио Smesko i Cvrckovi на дан

 

          Драги ђаци, илити онако од срца "по нашки" ;-) - знате ме већ :-) -
          Драги Цврчкови! :-)

          У потреби да се изорганизујемо у овим ванредним околностима, ево нас и на неком новом терену, тј. неком новом, нашем интерном и виртуелном школском кабинету! :-)

          Мало нас је све затекла читава ова прича, па не замерите на још крајње недовршеном вашем/нашем сајтићу! :-/
Зависно колико све ово буде трајало - у ходу ћемо гледати да исправљамо разне недостатке и потрудимо се да вам буде пријатно у овом новом "кабинету верске наставе"! :-)

          Кажем - у ходу ћемо још дотеривати наш рад и комуникацију - но, за сада неки оквирни почетни план рада је следећи:

1. Сајт

          Овај ваш "Цврчковски сајт" ;-) ће нам бити главни систем комуникације што се тиче часова верске наставе, одн. он ће нам бити својеврсна огласна табла за сва актуелна обавештења, наставне јединице, занимљивости, ... (а бумо видели у ходу за шта све можда и још нешто!?!?? ;-) ).

2. Наставни садржаји

          План је да се за сваку седмицу током понедељка и уторка ажурирају наставни садржаји, одн. да до уторка увече то за све разреде буде ажурирано.
          Трудићу се да у овим ванредним околностима ово више буду неки лакши садржаји, занимљиви линкови, видео клипови и сл.
          Једино ми је најискреније жао што нећемо имати прилике за онако живим и квалитетним вашим питањима (актуелним у већини одељења) у живој комуникацији, која су по мени највећа снага и лепота наших часова! :-/ Но, гледаћемо некако већ да доскочимо новонасталом проблему.

3. Мејл комуникација

          Уз сајт главна комуникација ће нам бити мејлови.
          Требало би да вам ових дана ваше разредне старешине и/или ја проследимо моју мејл адресу на коју ћете моћи да ме контактирате (намерно је овде на сајту јавно не објављујем јер сам га жешће надрљао од разних спам напада! :-/ ).
          Такође имате и овде на сајту блок за контакт или још компотније на овој страни >> - па и на тај начин можете да ме контактирате (уз остављање своје мејл адресе (у зато предвиђеном пољу) на коју вам могу одговорити).
          Контактирали ме директно преко мејла или овде преко сајта, молим вас само за следеће:
          а) Не заборавите да назначите своје име и презиме и разред/одељење!
          б) Када сте ми послали мејл (или ме контактирали ме преко сајта) те очекујете мој одговор - ако вам се мој мејл одговор не појављује у пријемном сандучету („inbox“-у) - проверите да ли вам је ваш мејл налог погрешно детектовао мој одговор као нежељену „спам“ пошту (просто зато што до сада са мном нисте комуницирали па је „збуњен“/“уплашен“ - "који сам сад па ја" ;-) ), па је без обавештења мејл пребацио не у inbox већ у фолдер који има неки од назива: "spam"/"junk"/"нежељена_пошта"/"смеће" (или нешто треће - зависи од тога где имате мејл налог, на ком језику, каква имате безбедносна подешавања и сл.)! За овај тип проблема, обично вам је најефикасније решење да одмах моју мејл адресу убаците у свој именик или да после пар погрешних детекција моје мејлове означите да нису нежељена пошта па ће постепено ваш мејл сервис да „укапира“ да сам ок (а не неки „нет терориста“ :-) ). ;-)
          в) Тек ћемо да видимо како ће све ово у пракси изгледати, колико ће бити ваших питања и мејлова, али у принципу ћу се трудити да понедељком/уторком (када и званично радим у школи а не на другим странама) будем најактивнији у одговарању на мејлове, а осталим данима већ кад како будем у прилици да „избоксујем“ слободно време од других ваншколских активности, па вас молим за разумевање ако одговори не буду путовали баш увек „брзином светлости“ ;-) ! :-/ Но, с обзиром да ћу гледати да читав наш рад организујем по принципу да у току недељу дана ви сами себи одредите кад вам је најоптималније да се поред других предмета и обавеза ангажујете око нашег предмета - мислим да ће све то ипак фино функционисати, но у ходу ћемо видети и прилагођавати!

4. Групна комуникација

          Ово ћемо тек у ходу још да видимо шта ћемо и како ћемо (сад је приоритет оспособљавање сајта као нашег „виртуелног кабинета“ за наставу), али највероватније (?) ћу у ове сврхе креирати групу/групе на Телеграму, па ко буде желео и тај вид комуникације - биће добродошао да се прикључи.
          Но, то је још тек у фази оријентационог планирања, кад и то дође као приоритет на ред - дефинитивно обавештење ћу поставити на сајту у наредном периоду.
 

         
          Бог нам био у помоћи да што боље изорганизујемо читаву ову причу, а надасве Бог био у помоћи свима онима у читавом свету који су у различитим (здравственим, финаснсијским, емотивним, …) проблемима због ове пошасти, те дао и стрпљења свима онима који што због свог здравља што због љубави и бриге о туђем здрављу не смеју да излазе из кућа ових дана!
          Амин!


          Велики вам свима од срца поздравко! :-)

          Ваш - силом прилика - „виртуелни вероучитељ“ ;-)

 

ПС

          Као и на реалним часовима у кабинету - у овај наш Цврчковски кутак - добродошли су и ваши заинтересовани другари са грађанског! :-)
          Такође, сада овде онда и ваши укућани имају прилику да нам се придруже "на часовима"! :-) Таман да се онда сви у комплету мало дружимо (у овим шашавим временима када је захтев за преживљавањем - отуђивање!?! :-/ )! :-)
          Ја их само молим (ваше укућане, другаре, ... - тј. све који нису имали искуство наше уживо комуникације) - да се не "уплаше" ;-) ове "опуштене Цврчковске комуникације"! :-) Ипак сте ви за разлику од њих имали прилике и уживо да испратите смајлић који то тепање прати па је то онда потпуно другачији доживљај: срце срцу говори и срце срце препознаје!, а ово је примарно и осмишљено као наш интерни "опуштени" "Цврчковски веб кутак", па рачунам да надасве комуницирам с вама који ме већ познајете. Ваш "профа" од малена уз извиђаче и надасве прелепа монашка окружења усвојио да су непосредност (али и обострано поштовање које ту непосредност прати!) и љубав главна богатства - и комуникације и поучавња, те да још како успешно са млађима може да се ради по принципу "старијег брата". Тако да рачунам - да ем вама ем мени пријатније ако наставимо "по нашки"! ;-)

          Господ вас све чувао и чувајте себе да би том љубављу чували друге (у овим озбиљним искушењима)!

 


          18. март 2020.